OSG Hengelo
ontwerp 1999

De nieuwbouw voor Openbare Scholengemeenschap Hengelo heeft een bijzondere opzet: de school ligt onder een groot schuin oplopend mos sedum dak. Aan de hoge kant liggen de schoollokalen met zicht op het park. Aan de lage kant liggen de iets verdiepte aula en de sporthal. De sporthal met vier gymzalen die gekoppeld kunnen worden is gebouwd naar de wedstrijdeisen van het NOC-NSF, buiten de schooluren vinden er regelmatig wedstrijden plaats.

Het dak biedt privacy aan de bewoners van de nabijgelegen woningen. De fietsenstalling die vaak beeldbepalend is voor het aanzien van een school is in dit plan mee-ontworpen en gestapeld geïntegreerd onder het dak. De compacte opzet met vides op strategische plekken biedt binnen de school verschillende ruimtelijke doorzichten.

Ontwerp en uitwerking in dienst van: Mecanoo
Opdrachtgever: Openbare Scholengemeenschap Hengelo