Radix Wageningen
start ontwerp 2003 oplevering 2009

Een flexibel en transparant gebouw dat ruimte biedt aan innoverende kantoorconcepten en een flexibel gebruik van laboratoria. Het ontwerp gaat uit van een zeer compact gebouw. Daglicht wordt verzorgd door de glazen gevels en de patio’s in het gebouw. In deze overkapte ruimten zijn planten en bomen uit de collectie van de Kenniseenheid Plant geplaatst. Verschillende routes leiden op meerdere niveaus door en langs deze patio’s, waardoor een ruimtelijk geheel ontstaat van werkplekken en laboratoriumruimten. De eenvoudige gevelopzet van glas en houten stijlen wisselt met de seizoenen door de variërende behoefte aan zon- en lichtwering.

Ontwerp en uitwerking in dienst van: DP6 architectuurstudio
Beelden: DP6 architectuurstudio
Opdrachtgever: Wageningen Universiteit en Researchcentrum, Wageningen