Transformatie winkelpand, Wilhelminastraat Weert ontwerp en uitvoering 2019-2020 Wilhelminastraat 52 is jarenlang in gebruik geweest als kapsalon, maar gaat getransformeerd worden tot loftwoning. Dit voorstel betreft het vervangen en aanpassen van de gevelpui en het intern verbouwen en verduurzamen van het pand. Het pand is al een keer verbouwd : gebouwd als timmerwerkplaats in de jaren dertig is het later in 1965 aangepast. En geheel in lijn met de tijdgeest zijn daarbij een aantal karakteristieke details verloren gegaan. Dit voorstel gaat uit van een meer verfijnde geveloplossing ter vervanging van de relatief grove pui die nu aanwezig is. Uitgangspunt is om de kunststof delen aan de bovenzijde van de pui te vervangen voor stucwerk en om een transparante pui met veel glas toe te voegen die voorzien is van een indeling met houten stijlen. Tevens zal een patio worden toegevoegd en een vrijstaand volume waarin de slaapkamers worden opgelost. Een kast over de volle lengte benadrukt de ruime maat en genereert ruimtelijkheid.