Woonhuis ter Horst
ontwerp 2020
Utrechtse Heuvelrug

Gelegen in een prachtige bosrijke omgeving bevindt zich een voormalige recreatiewoning, waarvan de eigenaren toe zijn aan hun eigen droomhuis. De woning wordt verbouwd: het aanzicht van de woning blijft zoveel mogelijk behouden, zodat het typische recreatiekarakter niet zal verdwijnen. Om aan de woonwensen te voldoen, wordt de woning uitgebreid naar achteren. Onder één heldere dakvorm ontstaat een vrij spel van gevels. Daglicht treed toe middels grote puien en een lichtstraat, ondanks de bosrijke omgeving is er vanuit de leefruimten altijd zicht op de lucht. Het geheel staat op een veranda en zorgt voor een subtiele overgang tussen de binnen- en buitenwereld. Vanaf het bospad gezien, tevens de toegang naar de woning, behoudt de woning zijn gesloten karakter. De nieuwe uitbreiding opent zich juist naar de groene buitenwereld.